Dolačka 31, Poduzetnička zona Podi 22000 Šibenik +385 22 462 008 +385 95 22 01 004

KAKO ODLAGATI OTPADNO JESTIVO ULJE

Ulje za jelo osnovna je sirovina u bilo kojoj kuhinji . Svakodnevno se koristi u stvaranju širokog spektra jela, a nijedna kuhinja ne može bez njega. Nažalost, otpadno jestivo ulje smatra se opasnim. Ako se ne rukuje pravilno, može naštetiti okolišu. Srećom, postoje sigurni načini odlaganja iskorištene masti i ulja. Slijede preporučene metode koje kuhinje i restorani mogu koristiti za ovo odlaganje.

BAČVE SA NAVOJNIM POKLOPCEM

Kuhinja restorana može koristiti zatvoreni spremnik (bačvu) za pohranu svog rabljenog ulja za jelo. Ti se spremnici mogu nalaziti u blizini friteze, ali ne moraju biti. Pražnjenja ovih spremnika po principu zamjene puno za prazno vrši se jedan put tjedno,po potrebi i češće. Ti se spremnici obično kreću oko 60 litara. Restoran ugovara sa našim djelatnikom dinamiku odvoza.

IBC SPREMNICI

Restorani i hoteli također mogu odabrati IBC spremnike zapremine 1000 litara za skladištenje otpadnog jestivog ulja i masti. Zaposlenici restorana mogu jednostavno uliti otpadno jestivo ulje u spremnike za pravilno odlaganje, kako bi zaštitili svoje odvode i okoliš.

KANTE OD SVJEŽEG ULJA

Neki objekti za pripremu i posluživanje hrane možda će trebati prilagođeno rješenje za njihovo otpadno jestivo ulje. Najčešće zbog ograničenog raspoloživog prostora, u tom slučaju mogu se koristiti kante zapremine 20 litara (žute kante od ulja ili plastične boce).

PREDNOSTI RECIKLIRANJA OTPADNOG JESTIVOG ULJA

Uzimajući u obzir alternative, zbrinjavanje otpadnog jestivog ulja na ovaj način, uistinu je najbolja opcija za odlaganje istog. Jednom kada je uporabljeno ovo se ulje ne može jednostavno izliti u odvod. To će napraviti problem i dovesti do začepljenja istih, Vam prouzročiti nepotrebne troškove. Ako se jednostavno izlije u smeće, također može predstavljati opasnost za okoliš.

Da bi se zaštitio okoliš i ispoštovali svi zakonski propisi, recikliranje je jedina opcija. Za restorane dodatna pogodnost je osigurana sva propisana dokumentacija uz redovna usluga i korištenje naše ambalaže bez naknade.

PREDAJTE NAM SVOJE OTPADNO JESTIVO ULJE

Tvrtka BIO ULJA d.o.o. ovlašteni je za sakupljač otpadnog jestivog ulja. Nudimo profesionalnu i redovitu uslugu odvoza i zbrinjavanja otpadnog jestivog ulja, edukacije Vaših djelatnika. Naši djelatnici pomaže Vašima da jednostavno odlažu otpadno jestivo ulje. Nazovite nas već danas kako biste saznali više o našoj tvrtki ili da biste ugovorili naše usluge.Pozovite nas na: 022/462-008; 095/22-01-004. Radujemo se što ćemo uskoro raditi s vama!