Dolačka 31, Poduzetnička zona Podi 22000 Šibenik +385 22 462 008 +385 95 22 01 004

ZNAKOVI DA ULJE U FRITEZI TREBA PROMIJENITI

Jedan od najboljih dijelova ubrzanog ritma života je prostrana paleta ukusne pržene hrane. Bez obzira uživate li u tanjuru pržene piletine,lignje ili pomfrita nema ništa poput savršeno pripremljenog brzog i ukusnog prženog obroka. Ako ga spremate u fritezi s uljem koje je staro ili onečišćeno nečistoćama, možete računati da vaša pržena hrana neće ispuniti taj visoki standard. I to nije dobro.

Evo nekoliko znakova upozorenja da je vrijeme da potražite pomoć najbolje tvrtke za recikliranje ulja za jelo u Dalmaciji, kako biste svoje obroke vratili na pravi put.

KAKVOG JE OKUSA HRANA?

Prvi znak upozorenja da je vaše ulje za prženje dalo najbolje od sebe je okus hrane koju spremate. Idealno bi bilo da vaše ulje za prženje djeluje kao sredstvo za pripremu hrane, a da joj ne oduzme prirodni okus. Ako primijetite da vaša hrana počinje poprimati mirise ili okuse hrane pripremljene oko nje, vrijeme je da razmislite o zamjeni ulja u svojoj fritezi.

KAKAV JE MIRIS HRANE?

Zdravo ulje za prženje ima čisti miris. Mast ili ulje koje su se pokvarile imat će prikladno ružan miris. Stručnjaci opisuju miris kao donekle gorak ili trpak. Ako to zvuči poput mirisa vaše friteze, vrijeme je da zamijenite ulje svježim staro predate tvrtci BIO ULJA d.o.o.

KAKO IZGLEDA ULJE?

Ne morate biti stručnjak da biste znali kako izgleda dobro ulje za prženje. To je zlatno žuto ulje. Loše ulje u međuvremenu poprima tamniju boju. Konzistencija postaje gušća. Ponekad poprimi i sapunast izgled.

KOLIKO TREBA TRAJATI MOJE ULJE?

Ako ste vrsta kuhinje koja nema vremena zabijati nos u fritezu svaki dan kako bi utvrdila kvalitetu ulja, možete postaviti kalendar za zamjenu:
Jednom tjedno, ako kuhate puno pohane pržene hrane i ne pazite na ulje.
Dva puta mjesečno ako se brinete za ulje i pripremate pohanu prženu hranu.

TVRTKA U KOJU SE MOŽETE POUZDATI

Ako tražite najbolju uslugu zbrinjavanja otpadnog jestivog ulja u Dalmaciji, za koju znate da će biti redovita i sigurna, ne tražite dalje od BIO ULJA d.o.o. Dugi niz godina naša tvrtka nudi široku lepezu usluga ugostiteljskim objektima, hotelima, restoranima, fast-food objektima, kojima je potrebna kompletna usluga odvoza i zbrinjavanja raznih vrsta neopasnog otpada. Svjesni smo potrebe za kompletnom uslugom na jednom mjestu.

Kontaktirajte nas i olakšajte poslovanje.