Dolačka 31, Poduzetnička zona Podi 22000 Šibenik +385 22 462 008 +385 95 22 01 004

GLAVNI RAZLOZI ZAŠTO BI TREBALI RECIKLIRATI RABLJENO JESTIVO ULJE

Kad ste vlasnik tvrtke koja uključuje prženje, bilo da se radi o školi, bolnici, hotelu ili restoranu, sigurno ćete koristit puno ulja za prženje. Na kraju se razgrađuje i gubi okus, čineći ga neprikladnim za daljnju upotrebu u kuhinji. Ako ga izlijete u odvod, riskirate začepljenje odvoda i uzrokovanje ozbiljnih problema i troškova. To Vas vodi do recikliranja - svog se iskorištenog ulja možete riješiti sigurno i brzo, pa čak i jamčiti da će i dalje imati daljnju svrhu. Evo najboljih razloga za reciklažu otpadnog jestivog ulja:

Može se pretvoriti u biodizel: Biodizel se proizvodi pretvaranjem biljne i životinjske masti u visokokvalitetno gorivo, koje djeluje slično gorivu na bazi nafte, ali čistije gori. Budući da cijene nafte i plina neprestano rastu, ovo je pametno rješenje za svjetski problem.
To je obnovljivi resurs: budući da se vaše ulje za kuhanje može pretvoriti u gorivo prikladno za pogon strojeva i grijanje zgrada, to je daleko obnovljiviji resurs od naših široko dostupnih, ali nažalost ne i obnovljivih fosilnih goriva.

Ekološki je prihvatljiv: Kao što već znate, biodizel je čišći i obnovljiv, što ga čini jednim od najboljih rješenja za smanjenje emisija stakleničkih plinova i smanjenje ugljičnog otiska. S novom krizom klimatskih promjena, svaka mala stvar koja vam može pomoći će biti važna.
Sačuvat ćete odvod: Što ulje radi kad se ohladi? U većini slučajeva se učvrsti - pa zašto biste ga ikad prolili u odvod? Možda u ljetnoj sezoni u Dalmaciji ne možete zamisliti da postoji bilo koja supstanca (uključujući i vas same) koja nije potpuno otopljena, ali ispod površine zemlje sve je puno hladnije gdje su položene Vaše cijevi. Kad ulje za prženje sipate u odvod, riskirate gadna začepljenja koja bi mogla dovesti do velikih popravaka na cesti.
Kao što vidite, recikliranje vašeg otpadnog jestivog ulja ne koristi samo vama - ima pozitivne efekte na cijeli svijet.

ODVOZ OTPADNOG JESTIVOG ULJA

Naše usluge koriste mnogobrojni klijenti duž cijela Dalmacije, od restorana, hotela, studentskih centara, škola, vrtića, bolnica do građana i kućanstava. Naši će djelatnici doći k vama, prikupiti vaše otpadno jestivo ulje i pobrinuti se da se ono propisno zbrine. Brinite o okolišu i pobrinite se za problem sa inspekcijama te nas nazovete kako bismo zakazali odvoz ulja. Želite više informacija o razlozima za Stupite u kontakt s nama - radujemo se suradnji s vama!